Vi har igennem 10 år fulgt Friland på sidelinjen, imens vi kastede os ud i at genstarte Rødding Højskole fra 2007. Vi havde nok at gøre med at lave højskole på 200% tid og elskede det. Men vi var fascinerede af Friland og økotanken og kom hvert år med elever på rundvisning på Friland, for at følge nybyggernes udvikling.

I 2013 begyndte vi at have mere tid og en snigende drøm om at skabe vores eget hjem og leve mere bæredygtigt tog form. Vi overvejede Friland eller andre økosamfund, men vores hjerter var stadig forbundet med projektet i Rødding, og vi havde ikke mod på at opsige vores jobs, for en usikker fremtid som økobyggere.

Så istedet forsøgte vi at starte økosamfund i Rødding, nær højskolen. Vi søgte kommunen og havde talløse møder med alt fra borgmesteren (som syntes det var alletiders idé) til mindre velvillig funktionærer, som kun kunne se restriktioner og begrænsninger. Så efter 3 års trækken og halen, opgav vi i starten af 2016, da vi endte på 1 grund som vi og kommunen kunne blive enige om, og den viste sig at være gammel mose…

 

Vi tog derfor lidt nysgerrige til Friland, da vi så at en af de sidste ubebyggede grunde (eller faktisk 2) blev til salg. Vi gjorde det egenligt ikke fordi vi seriøst overvejede at købe, men da vi efter 1 time fik vores to store drenge tilbage fra skaterbanen med et “hvorfor flytter vi ikke herop, det er fedt!” begyndte tankerne jo at rulle.

For efter 14 år som højskolelærere, og 14 år hvor andre har bestemt hvor vi skulle bo og skaltet og valtet med det, samt 14 år hvor jobbet har fået lov at komme før privatlivet i valg af bo-sted, trængte vi til at lade de private drømme bestemme.

Vi lavede derfor en ansøgning og 2 måneder senere var vi godkendt og vi forventede at overtage 1. juli! Dog med en plan om stille indkøring, hvor vi ville overtage og begynde at bygge midlertidig bolig. Så småt se på det færdige hus men først flytte rigtigt ind 1. juli 2017. Så kunne Frederik på 15 nemlig færdiggøre sin 9. klasse i Rødding og Viktor kan lære nogle at kende og stille og roligt gøre sig klar til Feldballe og Friland!