Vi hader alle dræbersnegle. Der findes mangler midler imod dem. Vi har lagt de miljøvenlige men hundedyre blå sneglepiller ud i flere år og de virker da også, men tager jo ikke livet af alle snegle. Derfor begyndte vi at søge på diverse senglehegn. Problemet er bare at man skal have de her dyre v-formede metalhegn siddende i hele haven. Jeg faldt så over kobbertape – som eftersigende skal give dem et mindre elektrisk stød som får dem til at vende om… Men virker det? Jeg har søgt og søgt og fandt til sidst det billigste sted .- Harald Nyborg som sælger et meget tyndt kobbertape til 30 kr for 3 meter. Så jeg sprang ud i det og købte 30 meter. Dog har jeg endnu ikke gennemskuet hvordan jeg skal montere tapen så jeg kan holde sneglene ude af alle bede… Men først ville jeg teste om det virker. Jeg opsatte dette (lidt urealitiske) testscenarie hvor jeg puttede 10 sengle i en spand og satte kobbertape hele vejen rundt. Det fede er at jeg på et døgn kan teste om kobberet virker. Det ufede er, at sneglene jo ikke rigtigt har et alternativ… de kan blive i spanden eller kravle over det onde kobbertape. Så testen er ikke fyldestgørende, for hvordan vil de reagere hvis de bare kan vende om og klistre sig en anden vej? Nå men sådan så det ud ved starten af testen (se herover). De lå alle og hyggede sig i spanden. Men inden længe begyndte de første at kravle opad. En enkelt (vi kan jo kalde ham vovede Kurt) kravlede op, trak sig tilbage og tog sig sammen og kravlede over (hvilket resulterede i kogende vand… what a prize!). Alle andre gav op når de kom til kobberet! Se det her i denne gif:
Som det ses virker det altså i 90% af tilfældene. Men… som sagt har de jo ikke andre muligheder end at dø i en spand eller få stød indtil de er ovre. Så efter 12 timer så spanden således ud:
Og efter 24 timer så det sådan ud:
Så konklusionen må være… at det virker – men de KAN godt kravle over det. Men jeg tror nu på det. Havde de haft andre muligheder tror jeg de havde kravlet en anden vej! Så er spørgsmålet så bare hvordan man montere tapen på en pæn måde der holder…