Så er det nytårsaftens dag og tid til at gøre status. Vi har nu boet på Friland i ca. 1/2 år og vi føler os i den grad hjemme. Det har været fantastisk at flytte på Friland med dejlige naboer der kigger over, ser efter huset når man er væk og altid er parate til at hjælpe når det brænder på.

Sommeren fløj hurtigt forbi med familiekursus på Brandbjerg Højskole, rejse til Italien med min far og Dorthe og et sjældent besøg i vores sommerhus. Vel hjemme skulle Sofus starte i vuggestue og Viktor på Feldballe Skole. Ingen af delene har vist sig problemfrie, da Sofus blev syg af en parasit i maven som vi har brugt et halvt år på at komme sig over, så vi tog ham ud af vuggestuen i september. Siden da har vi passet ham hjemme. Måske er det ovre med parasitten nu, og så må vi se om der er mulighed for pasning indenfor en rimelig overskuelig fremtid. Men det er jo også både godt og ondt, for man når ikke ret meget når man har sådan en 2 1/2 årig basse hjemme, men det er jo også en fest og dejligt ikke at aflevere i 7 timer om dagen, så vi nyder det også. Viktor er startet i skolen, kom flyvende fra start, men ramte muren omkring efterårsferien. Siden da har det ikke været så let. Men vi tror på at det nok skal blive bedre i det nye år!

Skurvognsbyggeriet er teknisk set blevet færdigt med en flot terrasse og hele huset kørende og varmt. Vi mangler stadig at bygge en fleksovn, så eneste varmekilde er en varmluftsblæser og to elradiatorer. Ikke den billigste løsning, da huset på trods af ekstra isolering er svært at varme op. Så januar skulle gerne bringe en fleksovn i stuen! Vi bøvler også lidt med vandindtrægninger, men det er nok hvad man må forvente når en amatør bygger det hele 🙂 Men alt i alt har vi et rigtigt hjem som vi er både stolte af og glade for at bo i. Det føles på ingen måde midlertidigt.

Næste år skal vi jo gerne i gang med at bygge det rigtige hus, men det halter lidt. Det er som om, at når man kan bygge ALT er det lidt svært at beslutte hvad man så skal gøre… Så vi søger lidt efter hjælp lige nu og håber at få noget inspiration indenfor de nærmeste måneder.

Alt i alt er det dog positivt. Vi har fået en god base, vi elsker at komme hjem og har ikke behov for at tage væk til sommerhuset som vi havde i Rødding. Vi holder meget af Friland og de muligheder (og udfordringer) det giver at bo i et fællesskab.

Indtil videre har vi fået blandet os i alt fra visionsproces, affaldsgenbrug, et stort projekt med Mellemfolkeligt Samvirke og formidlingsudvalget med Facebook og hjemmeside m.m. Det er fedt og sjovt!