Foredrag

Med 16 års erfaring som højskolelærer og foredragsholder har jeg meget på hjerte. Jeg holder foredrag om design og ideudvikling hviklet du kan læse mere om på www.ideboks.dk

I fht. bæredygtighed kan jeg tilbyde en række forskellige foredrag m.m.

Jagten på et bæredygtigt liv

Med udgangspunkt i vores podcast af samme navn fortæller jeg eller vi (min kone Laila og jeg) om vores overgang fra helt almindelig familie til en bæredygtig familie i et økosamfund. På en uhøjtidelig måde fortæller vi både om hvad vi gør og om hvad vi ikke gør. Vores tro på at bæredygtig livsstil skal føles som en forbedret livskvalitet og ikke det modsatte hvis det skal virke. Om vores udfordringer med at bygge eget halmhus, leve med en elbil m.m.

1-2 timer

 

Bæredygtig livsstil for børn

Et oplæg om hvordan vi som familie med 3 børn forsøger at omlægge vores liv til en mere bæredygtig livsstil. Hvordan man godt kan gøre det bedre for miljøet uden at leve i en jordhule. Fortællingen tager udgangspunkt i hvordan vi som familie bor i et økosamfund og bygger et hus af halm, samtidig med at vi har en Tesla, Macbook Pro og iPhones og faktisk mener det er det bæredygtige valg. Foredraget giver børnene et medrivende indblik i hvordan de selv kan leve mere bæredygtigt på den fede måde!

0,5- 1,5 time

Udtalelse Lene Terkelsen Ryomgård Realskole:
Jeg vil meget gerne sige tusind tak for dit foredrag. Det var virkeligt spændende. Du formåede virkeligt at fange vores 300 elever fra 0-9 kl. med den måde du fortalte på. Jeg var virkeligt virkeligt glad for at du kom ud og fortalte. Vi har fået mange kommentarer fra vores børn og de andre lærere på skolen. Der var vil d begejstring over hvordan du fårmåede at tænde børnene på. Det var dejligt at have besøg af en der har de tanker I har uden at være en halvfjerdserkollektivist. I er bæredygtigt samtidig med at I er en “nutidsfamilie” som en sagde.

 

De 17 verdensmål fortalt for børn.

Jeg arbejder i fritiden på at skrive 17 dyrefabler baseret på de 17 verdensmål. Læs mere om projektet på www.17fables.com Målet er at fortælle 5-12 årige om de 17 verdensmål på en udogmatisk og humoristisk måde, som skal inspirere til at vide mere. Man får altså ikke alt at vide om de enkelte verdensmål, men en historie der giver børnene lyst til at snakke, diskutere og vide mere. 

Jeg kan enten komme og holde et foredrag om hvordan man kan formidle om bæredygtighed og klimamål til børn eller komme og læse højt for børn og facilitere en diskussionsproces med børnene.

Bøgerne er desværre endnu ikke udgivet, men jeg håber at finde et forlag eller andre der vil støtte en udgivelse. Der er pt. skrevet 13 verdensmål.