Denne dome nummer tre er virkeligt lækker. Det er en helt særlig dometype, da den ikke har nogle samleled. Normalt har man enten købeled hvor tværstiverne kan sidde i eller man kan samle den med rør som de andre to her på siden. Her samles trekanterne træ mod træ – hvilket giver en ganske smuk konstruktion. 

Til gengæld er den SUPER svær at lave præcis. Det kræver virkeligt grundigt arbejde. De andre konstruktioner kan godt leve med at målene skrider lidt. Det går ikke her. Så vælg kun denne konstruktion hvis du er rimeligt ferm med værktjø og byggeri. Jeg byggede den med 20 højskoleelever og uanset hvor meget vi forsøgte at måle g måle efter skred målene og det giver udfordringer når domen skal samles. Er man ikke super kritisk kan det stadig lade sig gøre – men der vil være skævheder rundt omkring.

Guiden her er ikke så grundigt beskrevet tekstmæssigt som den tidligere Dome pga tidsmangel – men jeg har lavet nogle videoer som skulle hjælpe dig godt på vej. 

Jeg købte planerne til både denne og en 6 meter dome hos: https://geo-dome.co.uk/domeshop/Artsearch.asp?selfield=srnm&idx=4&txtvalue=dome

og det er altså pengene værd. Planerne er ikke så lette at følge, men man får stadig værdifuld hjælp og støtter en entusiastisk domebygger der selv har udviklet denne dometype.

Under videoerne finder du billeder og tegninger

 

 

Byggebilleder

Her kan du se billeder fra byggeprocessen.