Jeg har nu 2-3 gange bygget en billig version af vores 5 meter dome. Nemlig en såkaldt 2V dome, som altså har markant færre opdelinger. Den er derfor en del billigere i træ og kan bygges ret hurtigt. Den sidste vi byggede var for en skole for autistiske børn i Sydafrika. Jeg havde 13 højskoleelever med til Sydafrika og vi tog ud på skolen kl. 8.00 om morgenen, købte materialer for ca. 2000 kr i en nærliggende byggehandel og kl. 16.00 var domen færdig og klar til brug.

Denne dome er bygget i meget kraftigt træ på 45 x 75 mm da skolen ønskede dette. Det kan man sagtens, men gav lidt problemer da rørene der samler dem kun var 5 cm i diameter, så der var ikke helt plads når der skulle være 6 stænger, så vi var nødt til at skære dem lidt mindre så der var plads til alle.

Domen samles ligesom 4V domen i den grundige tutorial, der er bare meget færre stænger og samlinger.

2V domen med diameter på 5 meter består af:
30 stk. lægter på 136,6 cm med vinkel på 74 grader samt
35 på 154,5 cm på 72 grader i hver ende.

Disse mål skal så fratrækkes diameteren på en af rørene I samler domen med. Jeg har nu flere gange prøvet at bygge en 2V dome med PP plastik rør med en diameter på ca. 5 cm. Det fungerer fint, og er langt billigere og lettere end jernrør. Ikke helt så holdbart, men den ene dome har vi skilt ad og samlet 4 gange uden problemer. Med fyrtræ kan den bygges for omkring 1100 kr uden plastik!!